ROT-avdraget

Avdrag på arbetskostnader för bygge och renovering

ROT-avdrag är en skattelättnad som under 1990-talet introducerades för privatpersoner. Tanken bakom avdraget är att skapa fler arbetstillfällen och att ge fastighetsägare tillfälle att anlita professionella hantverkare till sina renoveringar och ombyggnationer.

I dag ligger ett beslut från regeringen att du som privatperson får 30 procent i avdrag på arbetskostnader inom renovering, ombyggnation och tillbyggnad. Summan som varje fastighetsägare kan få är 50 000 kr per år. Vi snickare på Renovera AB i Nyköping sköter alla rapporteringar till Skatteverket angående ROT-avdraget när ni anlitar oss som hantverkare till ert projekt.

ROT-avdrag för dig som fastighetsägare

ROT-avdrag står för renovering, ombyggnation och tillbyggnation. För att man skall få avdraget behöver man bo i fastigheten som hantverkarna jobbar i samt betala skatt i Sverige. En sak som kan vara bra att veta om är att om man till exempel nyttjar RUT-avdraget som gäller hushållsnära tjänster, såsom städhjälp eller barnpassning, så räknas de kostnaderna in i de 50 000 kr man får i avdrag varje år.

Vi ordnar ansökan för avdraget

När du anlitar våra snickare i Nyköping för ett projekt tar vi hand om allt det praktiska. Vi ansvarar med andra ord för att skicka in ansökan och ser till så att priset du betalar är inklusive ROT-avdraget.

Har du några frågor eller funderingar gällande avdraget så är du mer än välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig och svarar på dina frågor. Du hittar även mer information om ROT på Skatteverkets hemsida.